Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Donderdag 13 juni

Terugblik donderdag 13 juni

De kop is eraf! DelfSail is gister na maanden van voorbereidingen door organisatie en vrijwilligers van start gegaan. Hieronder een korte impressie van de eerste dag, die begon onder een zwaar wolkendek maar later ook beschenen werd door een zeer welkom zonnetje. Een dag die eindigde met oplopende temperaturen op en rond de drie podia met optredens van bekende regionale artiesten.

OchtendDageraad van DelfSail

Standhouders in actie bij zonsopgang

In de vroege ochtend was er nog tijd voor de laatste organisatorische zaken, de opbouw van de podia en het inrichten van kraampjes.

Afbeelding
Dar Mlodziezy

 

Afbeelding
Standhouder Erwin Bastiaans

Iemand die nog druk was in die eerste uren was Erwin Bastiaans, een van de standhouders. Hij was ‘s ochtends nog bezig met het uitstallen van zijn boeken: dozen vol heeft hij meegenomen. 

Hij is eigenaar van een boekenantiquariaat dat gespecialiseerd is in nautische boeken. Nautisch in de ruimste zin kun je wel zeggen. Naast een aantal klassieke Engelse handboeken over zeevaart en schiemanswerk lagen er ook stripboeken, zoals ‘Donald Duck en de zeilboot.’ Erwin gaat ervan uit dat hij zondag door zijn voorraad heen is.

Mevrouw Leuvekamp zat al vroeg klaar voor de Sail In van de middag. Ze had een uitgekiende plek uitgekozen met goed zicht aan alle kanten. In haar zelf meegenomen tuinstoel en met opgestoken paraplu was ze klaar voor wat er zou komen. Ze is mantelzorger maar had een dag vrij want de Sail In parade wil ze niet aan zich voorbij laten gaan. Ze was er bij tijdens de vorige editie en ook deze editie wilde ze niet missen. Waarom? : “ Boten en water, dat is gewoon mooi”. En dat geldt waarschijnlijk voor vele bezoekers van het evenement.

Afbeelding
Mevrouw Leuvekamp

MiddagDELFSAIL KOMT TOT LEVEN

Muzikale start en kanonsaluten

Aan het begin van de middag startten de eerste optredens op de podia. Shantykoor de Peyesjongens uit Drachten begon als eerste op het Artic Ocean podium. Daarmee zat de gezellige maritieme sfeer er meteen goed in. De koorleden werden ontvangen door stagemanager Elly de Jonge, die als vrijwilliger zorgt dat alles goed reilt en zeilt op dit podium. Ze speelt zelf accordeon bij een shantykoor.

Afbeelding
Sail in

Met het binnenvaren van de tall ships begon het evenement echt te leven: De kade stroomde vol met bezoekers voor dit schouwspel. Met kanonschoten en volksliederen werden de schepen verwelkomd.

AvondVol spektakel

Muziek en vuurwerk verlichten DelfSail

De stemming die er aan het begin van de avond al in zat, met overvolle terrassen, liep op tot een hoogtepunt tijdens de optredens van Danny Vera, Anne Lie Persson en de swingende Eemsmond Big band met Franklin Brown. De avond werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk!

Afbeelding
Avondprogramma