Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Missie H2

Duurzaamheidstraat

Nedmag
Bezoekers stappen bij de stand van Nedmag aan de Duurzaamheidstraat in de Wereld van Magnesium. U kunt bijvoorbeeld plaatsnemen op duurzaam meubilair gemaakt van de lokale grondstoffen hennep, aardappelzetmeel en magnesiumzout. Proef kaas en chocolade verrijkt met magnesium of neem een verfrissende smoothie. Leer over de milieuvriendelijke eigenschappen van magnesium voor het zuiveren van afvalwater, het reinigen van rookgassen op schepen of het reduceren van stikstof in de landbouw. Sinds kort doet Nedmag zelfs een proef voor het kweken van zeewier. Ontspan bij onze partner Zechsal die alles kan vertellen over wat magnesium kan betekenen voor uw gezondheid. Graag tot dan!

Waterstof Inspirience Missie H2
In de Waterstof Inspirience van Missie H2 maken bezoekers kennis met de rol die waterstof speelt in de energietransitie. Je vindt de Inspirience in twee grote tenten op de kade. De eerste tent bevat een mini-bioscoop waar je in een paar minuten wordt meegenomen op een leuke ontdekkingsreis door de wereld van waterstof. De korte film laat zien waarom Nederland ‘waterstofland’ in 2030 wordt. Enkele meters verder op in de tweede tent, stap je de H2 Expo binnen. Hier vind je met onder andere leuke educatieve games en sportieve waterstofuitdagingen. Dus kom een kijkje nemen bij Missie H2!

PreZero
De Expo Circulair is een unieke, uitklapbare zeecontainer boordevol prachtige producten, gemaakt van afval. Denk bijvoorbeeld aan een met spijkerbroeken geïsoleerd plafond, een notitieboekje van koffiedik en karton dat een feestelijk tweede leven krijgt als festivaltent. Stuk voor stuk geweldige voorbeelden van wat we van afval kunnen maken, als we het goed scheiden.

Eemsdelta – Het verhaal van Eemsdelta 
Beleef met prachtige beelden hoe mooi het wonen, werken, leren en recreëren in Eemsdelta is. Leer Grunnings van Olaf Vos of woon een lezing bij van Joël Stoppels over de opmars van de Canadezen van D-Day tot Delfzijl in 1944 en 1945. Ontmoet ons en ga met ons in gesprek over de toekomst van Eemsdelta. En laat je ontroeren, verrassen en inspireren door liedjes van Groninger muzikanten.  
Wij zijn Eemsdelta. Een nog jonge gemeente met een lange geschiedenis. Met de weidsheid van het buitengebied en de rust van de dorpen. Van Middelstum en Loppersum tot Spijk en Wagenborgen. Waar je meer middeleeuwse kerken vindt dan in Toscane. En met het prachtige historische centrum van de stad Appingedam. Met de haven van Delfzijl aan de Eems. Een plek van economisch belang voor de provincie Groningen.  Een jonge gemeente met de dynamiek van de stad en de rust en ruimte van het landelijk gebied en de dorpen. Een gemeente waar we samen onze toekomst maken.

Onderwijs
Het Noorderpoort, Alfa College en de Hanzehogeschool aanwezig laten zien hoe het onderwijs omgaat met waterstof.

 

DetailsLocatie & tijdstip

Datum Tijd Locatie
donderdag 13 juni - Duurzaamheidstraat
vrijdag 14 juni - Duurzaamheidstraat
zaterdag 15 juni - Duurzaamheidstraat
zondag 16 juni - Duurzaamheidstraat