Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Header afbeelding met aankondiging line-up

Muzikale topartiesten komen naar DelfSail!

Een klinkende lijst van artiesten treedt in juni aan tijdens de zevende editie van DelfSail. De namen werden vrijdagavond tijdens de vrijwilligersavond in de Eemsdeltahal in Delfzijl bekendgemaakt.

Op het hoofdpodium staat donderdag 13 juniniemand minder dan Danny Vera! Vera veroverde Nederland vooral met zijn hit Rollercoaster de harten van de Nederlandse muziekliefhebbers. Zijn populariteit is sindsdien alleen maar gestegen en hij behoort tot de absolute top.

Vrijdag 14 juni treedt Jannes op. De uit Emmen afkomstige zanger van het levenslied die niet alleen in het Noorden populair is maar fans uit het hele land heeft. Marco Schuitemaker met zijn enorme hit De Engelbewaarder  betreedt eveneens het podium.  Jan Smit, een van de populairste zangers van Nederland treedt eveneens op.  Smit is een van de populairste zangers van Nederland. Buiten zijn eigen land is hij ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Een spetterende vuurwerkshow leidt dan het optreden in van een absolute topact : het populaire duo Suzan en Freek, begeleid door een eigen grote band. Het duo is bekend van hun hits ‘Als het avond is’, ‘Goud’, ‘Blauwe Dag’ en ‘De Overkant’. Na meerdere uitverkochte concerten in Ziggo Dome komen ze nu op 14 juni naar DelfSail om daar een geweldig concert te geven.

Zaterdagavond volgt een optreden door nog twee grote namen uit de Nederlandse muziekwereld: de zevenkoppige band Son Mieux en Davina Michelle die een geweldige liveband meeneemt. Son Mieux behoeft nauwelijks toelichting. De band heeft een Edison in de zak en kan bogen op vele lovende kritieken.  Son Mieux is een publiekstrekker van jewelste en staat voor volgend jaar alweer geboekt in Ziggodome.

Davina Michelle werkte zich in de schijnwerpers via haar YouTube-kanaal en dat met een ongekend succes. Haar vertaling van de Pink-song ‘Wat about us’ betekende een doorbraak. Pink meldde: ,,Nu weet ik hoe het moet klinken”.

Een Edison voor beste nieuwe zangeres en een optreden samen met Pink in Den Haag voor 50.000 mensen  volgden. En dat zijn nog maar een paar hoogtepunten uit haar carrière tot nu toe.

Dan komen we bij de laatste dag: de zondag als de vloot van tall ships de haven van Delfzijl weer verlaat. De Sail-out. De schepen worden muzikaal uitgeleide gedaan door de band Ancora. De groep speelt fijne robuuste muziek, vaak gerelateerd aan de zee, en heeft in de loop van de jaren een grote schare fans achter zich verzameld.

Bovengenoemd programma (behalve Ancora) speelt zich af op het hoofdpodium. Daarnaast zijn er optredens op nog twee podia.

Het hele programma plus de tijden worden binnenkort op de website en socials van DelfSail vermeld.

Zoals alle programmaonderdelen van DelfSail zijn ook deze optredens gratis.