Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge ‘ambassadeurs’ van DelfSail 2021 presenteren zich in Delfzijl!

Volgende week gaan 11 Groningse jongeren in de leeftijd van 15 t/m 23 jaar meevaren in de STI Tall Ships Race, die start in Aalborg (Denemarken). Ze varen vervolgens naar Frederikstad (Noorwegen) en zijn in twee groepen verdeeld, de ene helft gaat aan boord van de Morgenster, de andere aan boord van de Thalassa. Beide Tall Ships zijn eigendom van Nederlandse eigenaren.

Op woensdag 26 juni werd een deel van de geselecteerde jongeren gastvrij ontvangen door het DelfSail Bestuur, waaronder de directeur van AMASUS, tevens bestuurslid van DelfSail 2021. Het kantoor van AMASUS is gevestigd in de voormalige Zeevaartschool Abel Tasman te Delfzijl. Een betere plek om een (mogelijke) zeevaartcarrière te beginnen is er niet!

Een deel van de jongeren had nog verplichtingen van school, waardoor ze niet allemaal aanwezig konden zijn. Na het warme welkom volgde een kennismaking met het bestuur en de uitreiking van een T-shirt, wat zij namens DelfSail 2021 zullen gaan dragen als ambassadeurs voor ons evenement. In de periode op weg naar DelfSail 2021 zullen ze soms ook bij andere evenementen betrokken worden, om het belang van DelfSail  en sailtraining te promoten.

De Thalassa

Aan boord van de Tall Ships bevindt zich een grote groep trainees, afkomstig uit vele landen. Zodat het voor onze Groningse jongeren ook echt een kennismaking wordt met internationale bemanningen van hun eigen leeftijd.

Hier worden vriendschappen voor het leven gesloten, veel plezier gemaakt, maar er moet ook meegewerkt worden aan boord.

 

De vaste Nederlandse bemanning bestaat uit professionals. Zij weten als geen ander hoe jongeren zich voelen, wanneer ze voor het eerst in zo’n onbekende wereld terecht komen. Zij begeleiden onze trainees, terwijl ook een vertegenwoordiger van Windseeker meegaat, de organisatie die de werving en selectie doet in Nederland. We wensen allen een onvergetelijke reis toe en een behouden vaart!

NB: op de Facebookpagina van DelfSail zullen zij zelf verslag gaan doen