Overslaan en naar de inhoud gaan

Jack Sparrow arriveert jaar te vroeg voor 7e editie DelfSail

Bestuur DelfSail kondigt DelfSail 2024 aan: 13 tot en met 16 juni 2024.

Jack Sparrow, de iconische hoofdrolspeler uit ‘Pirates of the Carribean’, heeft zich vergist en komt een jaar te vroeg voor DelfSail. De video met Jack Sparrow is gemaakt door het bestuur van de Stichting DelfSail en kondigt daarmee de 7e editie van DelfSail aan. Over precies een jaar, op 13 juni 2024 start het tweede grootste Sailevenement van Nederland in Delfzijl. De 'Sail In' vanuit de Eemshaven naar Delfzijl start op donderdag 13 juni 2024, en de 'Sail Out' staat gepland op zondag 16 juni 2024. 

500.000 bezoekers

In 2016 vond de vorige editie van DelfSail plaats. Maar liefst 500.000 bezoekers kwamen op het evenement af. DelfSail kent een lange traditie. Het evenement wordt volgens de internationale regels van de STI (Sail Training International) georganiseerd. Daarbij ligt een belangrijk accent op het werven van trainees, internationale samenwerking binnen de wereld van de tall ships en een gezamenlijke inspanning om de mooiste van deze schepen naar Delfzijl te brengen.

Gratis toegankelijk

DelfSail heeft een geheel eigen karakter en staat bekend om haar warme en informele sfeer. Dit grootschalige evenement, dat altijd gratis toegankelijk is en deze traditie ook in 2024 voortzet, is geliefd bij bezoekende schepen vanwege haar ligging naast het centrum. De hartelijke bevolking van Delfzijl draagt bij aan de speciale charme van het evenement.

Schepen en entertainment

DelfSail is niet alleen bekend om de exotische schepen die de stichting in voorgaande edities heeft weten te verwelkomen, maar ook om de optredens van populaire artiesten. Het biedt een klinkend publieksprogramma voor alle leeftijden, waar jong en oud van kunnen genieten. Daarnaast houdt DelfSail rekening met kwetsbare mensen, ouderen en speciale doelgroepen, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen.

Internationaal karakter

DelfSail heeft een internationaal karakter en omarmt de bezoekende bemanningen, soms zelfs letterlijk. Het evenement creëert een optimale gelegenheid voor culturele uitwisseling en verbroedering tussen verschillende nationaliteiten. Dit succesvolle evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van honderden bevlogen vrijwilligers en vele betrokken sponsoren, die met hun passie en toewijding bijdragen aan de unieke atmosfeer van DelfSail.

Het bestuur van DelfSail kijkt uit naar de DelfSail 2024 en nodigt iedereen uit om dit bijzondere zeilevenement bij te wonen.