Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Delfzijl geeft € 300.000,- subsidie voor DelfSail 2021

De Stichting DelfSail ontvangt van de gemeente Delfzijl een subsidie van € 300.000,- voor het organiseren van DelfSail 2021. Op 11 november 2019 vond de ondertekening van de uitvoerings-overeenkomst plaats. Uitgangspunt voor de subsidie is dat de stichting de middelen heeft om de taken waarvoor zij verantwoordelijk is ook professioneel te kunnen organiseren.

Burgemeester Gerard Beukema: 'DelfSail draagt bij aan het versterken en verbeteren van het imago en de aantrekkingskracht van de gemeente Delfzijl. We zetten Delfzijl op de kaart als een gastvrije en maritieme gemeente waar veel te zien en te beleven is. Delfzijlsters dragen de zee en de haven in hun hart. We zijn er trots op dat een grootschalig evenement als DelfSail binnen onze gemeente wordt georganiseerd. Het is een prachtig feest voor onze inwoners en trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Honderden vrijwilligers maken DelfSail mogelijk, maar zonder financiële steun is het voor hen niet mogelijk het evenement te organiseren.'
DelfSail 2021 vindt van 10 tot en met 13 juni 2021 plaats.

'Het bestuur van DelfSail 2021 heeft een grote ambitie en wil gaan voor een fantastisch evenement', zeggen Jan Koolhof (voorzitter) en Jeannette Blijdorp (directeur DelfSail 2021). 'Door deze subsidie kan de Stichting DelfSail zich verder professionaliseren in alle sectoren die met het evenement te ma-ken hebben, zoals veiligheid en bereikbaarheid. Ook geeft de subsidie de Stichting de mogelijkheid een nog beter en mooier DelfSail te organiseren dan ooit tevoren.'

Op de bijgevoegde foto: Burgemeester Gerard Beukema (links) en Jan Koolhof, voorzitter Stichting DelfSail 2021 tekenen de uit-voeringsovereenkomst.

Staand v.l.n.r.: Arjen Luinenburg, gemeente Delfzijl, de wethouders Hans Ronde en Jan Menninga, Jeannette Blijdorp (directeur DelfSail 2021) en Johan Smit (penningmeester DelfSail 2021).