Overslaan en naar de inhoud gaan

DelfSail in 2021

DelfSail, het grootste nautische evenement van Noord-Nederland, vindt niet in 2022 plaats, maar één jaar eerder, namelijk in juni 2021.

De organisatie van DelfSail wilde na 2016 aanvankelijk na 5 jaar weer een evenement organiseren, doch kreeg ook de mogelijkheid te participeren in de Tall Ships Races 2022. Dit bericht kwam een aantal weken geleden: Delfzijl was gekozen als finishplaats in de Tall Ships Races 2022.
Op zich een heel mooi bericht want dit was waar de organisatie van DelfSail jaren mee bezig was geweest en waar DelfSail ook een bidbook voor had ingediend.
Helaas had de board van de STI ook Harlingen als haven toegelaten in dezelfde race van 2022.

Het bestuur van DelfSail was direct van mening dat het niet wenselijk is 2 grote Sail-evenementen in hetzelfde jaar te hebben in Noord-Nederland (en dat in een periode van 2 weken).
Na overleg met de partners van DelfSail (overheden en sponsoren) is besloten DelfSail een jaar naar voren te schuiven.
Dit betekent dat iedereen al een jaar eerder (dus in 2021) kan genieten van de Tall Ships, de unieke optredens in de haven en de geweldige sfeer in Delfzijl.

Natuurlijk moet de organisatie nu alle zeilen bijzetten om het evenement in 2021 te kunnen organiseren, maar het bestuur is van mening dat dit, met de geweldige groep vrijwilligers die altijd meehelpt bij DelfSail, gaat lukken. 

Zodra de precieze data bekend zijn, zullen deze kenbaar worden gemaakt.
Een ieder kan in ieder geval de maand juni 2021 al in de agenda schrijven.