Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Huisregels en festivalinformatie

Huisregels

Over DelfSail | Gepubliceerd op [node:publish-date]

De organisatie van DelfSail streeft naar de veiligheid van de bezoekers, artiesten en deelnemende organisaties. Dit kunnen we alleen realiseren met jullie medewerking. Daarom doen we een beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid. Houd je aan onderstaande huisregels en volg de aanwijzingen van de organisatie en beveiligers op, indien van toepassing. Samen zorgen we ervoor dat DelfSail een gezellig en gemoedelijk evenement blijft. 

1. Volg aanwijzingen op

De DelfSail-crew is verantwoordelijk voor de uitvoering van het veiligheidsbeleid, vooral in noodsituaties. Daarom dien je te allen tijde hun aanwijzingen op te volgen. 

2. Strafbare feiten

Criminele activiteiten (diefstal, heling, drugsbezit, dealen, mishandeling, wapenbezit, enz.) leiden tot ontzegging van de toegang tot het evenemententerrein of uitzetting. Daders worden aan de politie overgedragen. Harddrugs en wapens worden in beslag genomen en aan de politie overgedragen.

3. Video-opnames, foto's en cameratoezicht

Tijdens DelfSail kunnen er video-opnames en foto's van het publiek gemaakt worden, en er wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht. Bij betreding van het evenemententerrein ga je hiermee akkoord.

4. Toegang- en Leeftijdscontrole

Ter bescherming van uw eigen en andermans veiligheid kan bij het betreden van het terrein u en/of uw tas gecontroleerd worden. Ook kan om een identiteitsbewijs worden gevraagd vanwege de minimumleeftijd voor alcoholverkoop.

5. Onder de 18 jaar geen alcohol

Het is strikt verboden voor bezoekers onder de 18 jaar om alcohol te kopen of te consumeren. Het aanbieden van alcohol aan personen onder de 18 jaar is ook niet toegestaan. Als je ouder bent dan 18 jaar maar er is onduidelijkheid over je leeftijd, dien je bij de drankuitgifte punten een polsbandje te halen na het tonen van een geldig identiteitsdocument (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) voordat je alcohol kunt kopen.

6. Verkeer op het evenemententerrein

Het hele evenemententerrein is een voetgangersgebied. Fietsen of autorijden op het evenemententerrein is niet toegestaan zonder ontheffing, met uitzondering van scootmobielen. Zet je fiets in de daarvoor bestemde fietsenstalling en niet aan hekken. Slecht geplaatste fietsen worden verwijderd.

7. Varen door de havens

Het is verboden om tijdens het evenement commerciële vaartochten te maken in de havens zonder schriftelijke toestemming, behalve voor ondernemers in het havengebied. Houd je aan de normale vaarregels tijdens het varen in de havens, en luister naar het aangewezen VHF-kanaal.

8. Verboden mee te nemen

Het is niet toegestaan om de volgende items mee te nemen: • Wapens of voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt. • Drugs. • Voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn vanwege grootte, vorm of gewicht voor medebezoekers. De definitie van gevaarlijke voorwerpen ligt ter beoordeling van de organisatie. • Spuitbussen. • Barbecues. • Drones. Bij twijfel, neem contact op via [email protected].

9. Wat we liever niet zien

Huisdieren zijn niet gewenst vanwege de drukte, wat voor hen geen prettige omgeving is.

10. Geen ongewenst en hinderlijk gedrag

Op DelfSail is geen plek voor seksisme, racisme en andere vormen van discriminatie. Alle uitingen hiervan, zowel in gedrag, woord, of op kleding, zijn verboden en leiden tot uitzetting. Bedreiging, belediging, mishandeling en andere vormen van agressie zijn verboden. Hinderlijk of aanstootgevend gedrag is niet toegestaan.

11. Commerciële activiteiten

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming commerciële activiteiten te ontplooien op het evenemententerrein.

12. Toiletten

Op het evenemententerrein zijn voldoende toiletvoorzieningen aanwezig. Wildplassen en/of -poepen is niet toegestaan..

13. Horeca op het evenemententerrein

Er is een ruim aanbod van eten en drankverkooppunten op het terrein. Drank kan uitsluitend worden gekocht met munten via de organisatie. Betaling bij de horecaondernemers op het evenemententerrein gebeurt contant. Bij elke drankverkoopstand van de organisatie zijn kassa's aanwezig waar munten kunnen worden aangeschaft. Bovendien is er minstens één pinautomaat bij elke kassa. Overgebleven munten kunnen tot maximaal een half uur na afloop van het evenement worden ingewisseld bij de daarvoor bestemde kassa bij het hoofdhorecapunt.

14. Verkoop van etenswaren en overige producten

De verkoop van etenswaren en andere producten geschiedt zowel contant als met pin.