Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Eduard Mulder

DELFSAILStories

Eduard Mulder zet DelfSail in de spotlights

Het grote moment is bijna daar. Donderdag 13 juni vaart de vloot van DelfSail de haven van Delfzijl binnen. De tall ships komen uit de Eemshaven (of uit de buurt daarvan) achter elkaar over de Eems binnenvaren. Deze Sail-In is het begin van een evenement dat zijn gelijke niet kent in Noord-Nederland.

Het op poten zetten van zo’n mega-evenement vraagt een enorme organisatie. Die is bij DelfSail verdeeld over een aantal commissies. Een daarvan is de Commissie Marketing en Communicatie met als opdracht: zet DelfSail in spotlights.

,,Alle uitingen naar buiten die de mensen hebben gezien, komen bij deze commissie vandaan”, zegt Eduard Mulder die als voorzitter van deze commissie de werkzaamheden coördineert. ,,Het gaat onder meer om communicatie naar de media. Dan hebben we over advertenties, persberichten en artikelen. 

Belangrijk ook: de digitale uitingen. De website en social media spelen een heel belangrijke rol en daar hebben we ook flink op ingezet. De commissie wordt bemand door vrijwilligers. De basis is een kerngroep die in de voorbereidingen heel actief was. Die groep is nu aangevuld door een grote groep fotografen, videografen, tekstschrijvers, editors en een vlogger. Zij zijn tijdens DelfSail vier dagen lang in touw om het verhaal van DelfSail te vertellen. Het verhaal van de schepen, de bemanningen, de feesten, de bezoekers en ook de vrijwilligers. Daarvoor hebben ze een eigen communicatiecentrum in de haven van waaruit ze uitvliegen.”

Behalve het in woord en beeld vangen van DelfSail wordt in en vanuit het communicatiecentrum ook  info gedeeld aan bijvoorbeeld de pers (die hier ontvangen wordt) maar ook via grote schermen op het evenemententerrein.

Een hele klus.

,,Dat is zo”, lacht Eduard. ,,Maar wel een hele mooie. Je hebt te maken met bevlogen mensen die vanuit hun achtergrond professionaliteit met zich meebrengen. Ieder brengt zijn eigen vakkennis in en daarmee is het team compleet.”

Het hart van Eduard ligt duidelijk bij het maritieme. Als driejarige verhuisde hij uit de stad Groningen naar Delfzijl. Zijn vader werd overgeplaatst van de Belastingdienst in Groningen naar die in de havenstad. Via basisschool de Noorderkroon en het Fivelcollege ging het naar de Hanze Hogeschool voor de opleiding Bedrijfskunde met als specialisatie Marketing en IT.

En dan komt de maritieme wereld in zicht bij een baan bij Groningen Seaports waar hij nu Business IT Manager is. Dagelijks kijkt hij vanuit zijn kantoor uit over de haven, de schermdijk, het strand en de dijk. Maar ook kennen we hem als fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Eemsdelta en zagen we hem ook al voorbijkomen als voorzitter van de toen pas gefuseerde club NEC Delfzijl. Een bezig man, deze vader van drie kinderen die ook hun aandacht nodig hebben.

Zijn motivatie? ,,Er valt zoveel over DelfSail te vertellen en er staat zoveel te gebeuren. We zetten graag de positieve kracht van de omgeving op de kaart. Dat is altijd mijn drive.”

Foto: Eduard Mulder heet graag iedereen welkom tijdens DelfSail. Foto: Jan Zeeman.