Cisne Branco

Hoofdfoto
5433912982_8bf8aade04_k.jpg

De Cisne Branco, alias de Witte Zwaan is een Tall Ship dat eigendom is van de Braziliaanse Marine. Het schip is in 1998 gebouwd in Amsterdam.

Editie
2009

De Cisne Branco, alias de Witte Zwaan is een Tall Ship dat eigendom is van de Braziliaanse Marine. Het schip is in 1998 gebouwd in Amsterdam naar een ontwerp van “clippers” uit de 19e eeuw. De bemanning staat bekend om het meebrengen van een kleurrijke tropische sfeer en inspirerende muziek, én gaat gekleed in smetteloze witte uniformen. De totale bemanning bestaat uit 72 personen.

Het belangrijkste doel van de Cisne Branco is het ontwikkelen en promoten van tradities binnen de Braziliaanse. De Cisne Branco bereikt dat doel door het exploiteren van twee belangrijke functies: Allereerst wordt ze gebruikt voor deelname aan belangrijke nautische evenementen over de gehele wereld, waarin zij de Braziliaanse marine vertegenwoordigd. Daarnaast wordt ze ook gebruikt voor training. Hoewel de marine tegenwoordig technologisch zeer geavanceerd is, is de essentie van het varen op zee een fundamentele eis om als marinier over te beschikken. Dat wordt op dit schip geleerd. Voor het hedendaagse, moderne deel van de training gebruikt de Braziliaanse marine tegenwoordig het schip “Brasil”, een schip dat speciaal voor deze taak is ontworpen en gebouwd is in Brazilië.

Het schip beschikt over de modernste technologieën op het gebied van navigatie en veiligheid, maar verder gebeuren alle werkzaamheden aan boord net zoals dat in de 19e eeuw werd gedaan.

De Cisne Branco heeft twee zusterschepen: De Stad Amsterdam, alias de ‘Zwarte Zwaan’ en de Shabab Oman II. In 2009 was de Cisne Branco te gast tijdens DelfSail.

Photo Credits: Marinha do Brasil via Flickr

Specificaties

Vlag
Scheepscategorie
Driemaster
Hoogte
46 meter
Lengte
74 meter
Bouwjaar
1999
Diepgang
4 meter
Thuishaven
Rio de Janeiro

Crew

Vaste crew
67
Trainees
8